Szaporodásbiológiai eredmények javítása

Repro-GO-M

Monogasztrikus állatok (pl. tenyészkoca, brojler és tojó szülőpárok) szaporodásbiológiai, illetve termékenyítési eredményeinek javítására

Az ADEXGO Kft. az elmúlt években kifejlesztett egy speciális zsírsavösszetételű omega-3 zsírkészítményt ("REPRO-GO-M"), amely sikeresen használható a monogasztrikus állatok (pl. tenyészkoca, brojler és tojó szülőpárok) szaporodásbiológiai, illetve termékenyítési eredményeinek javítására. A terméknek speciális hatása van a fiatal állatok (pl. malac) takarmányozásában is. Ismert, hogy a kukorica-szója alapú etetés következtében a monogasztrikus állatok az optimálisnál tágabb n-6:n-3 zsírsav arányú tápot fogyasztanak, így az élettanilag kiemelten fontos n-3 zsírsavakból (pl. C18:3, C20:5 és C22:6) hiányos az ellátásuk.

A REPRO-GO-M kiindulási alapanyagaként nagy EPA (C20:5, n-3) és DHA (C22:6, n-3) tartalmú halolajat, α-linolénsavban (C18:3, n-3) gazdag lenmagot, továbbá természetes antioxidánsokat (tokoferolokat) használunk.

a repro-go-m készítmény előnyei

Tenyészkocák:
 • A petefészek működésére pozitív hatású.
 • Csökkenti az embrióelhalás előfordulási arányát.
 • Javul az alomszám.
 • Nő a kocatej EPA (C20:5) és DHA-tartalma (C22:6), ami kedvező hatású a malacok fejlődésére.

Tenyészkanok:
 • Pozitív hatása van a normális felépítésű spermatozóák részarányára és a motilitásra.

Malacok:
 • Segíti az idegrendszer fejlődését, megfelelő látás kialakítását, az ivarszervek felépítését és erősíti az ellenálló képességet.
 • Elhullási % csökkenése a választás körüli időszakban.
 • Gyulladásos folyamatok mérséklése, fertőző betegségekkel szembeni rezisztencia elősegítése.

javasolt dózis

Az etetett takarmánykeverék 0,5-1%-ában.


a többszörösen telítetlen zsírsavak (pufa)

A természetben leggyakrabban előforduló többszörösen telítetlen zsírsavak (PUFA=polyunsaturated fatty acids) 2-6 kettős kötést tartalmaznak (Gurr és Harrwood, 1991).

 • n-3 zsírsavak (omega-3)

  A csoport legfontosabb képviselői az α-linolénsav (ALA, C18:3), és a metabolizmusa során keletkező eikozapentaénsav (EPA, C20:5), valamint dokozahexaénsav (DHA, C22:6). ALA-források: pl. repce-, szója-, lenolaj, illetve magok, míg a legjelentősebb EPA- és DHA-forrás a halolaj.
 • n-6 zsírsavak (omega-6)

  A csoportba tartozó zsírsavak közül az élelmiszerekben, illetve takarmányokban leggyakrabban és legnagyobb mennyiségben a linolsav (C18:2,LA) és a belőle képződő arachidonsav (C20:4) fordul elő. Az állati takarmányozásban a legjelentősebb LA-forrás a napraforgóolaj, továbbá a gabonamagvak (pl. kukorica). Tekintettel arra, hogy az állati szervezet sem a linolsavat., sem a linolénsavat nem tudja előállítani, így ezeket esszenciális zsírsavnak tekintjük, amelyhez az állati szervezetnek a takarmánnyal kell hozzájutni.Termékismertető LETÖLTÉSE pdf-ben.

Kapcsolódó termékek

Repro-GO

Kérődző állatok szaporodásbiológiai eredményeinek javítására

tovább »

Repro-GO-M Sow

Speciális zsírsavösszetételű omega-3 zsírkészítmény

tovább »

Burkolt halolaj

Halolaj alapú kiegészítő takarmány kérődző állatok részére

tovább »

Porított halolaj

Magas omega-3 és omega-6 zsírsav tartalmú kiegészítő takarmány sertések részére

tovább »

Kérdése merült fel?

Forduljon kollégáinkhoz bizalommal az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Telefonszám: +36-87-580-123
Email: info@adexgo.hu

Ajánlatkérés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot:
Ajánlatkérő űrlap »