Rólunk

Egyedülálló takarmányok és funkcionális élelmiszerek elérhető áronAz ADEXGO Kft. 2004-ben alakult meg gyógyszer- és étrend-kiegészítő termékfejlesztések pre-klinikai hátterének biztosítására. 2007-től intenzív kutatásokat és piaci munkát folytat az egészségvédő hatással rendelkező állati eredetű funkcionális élelmiszerek, valamint takarmánykiegészítők és adalékanyagok gyártása és forgalmazása területén. Takarmánykiegészítőink gyártását a 2012-es év végéig egy bérelt telephelyen, Mosonmagyaróváron valósítottuk meg. A folyamatosan növekvő megrendelői igényeknek köszönhetően azonban 2013 elején az üzem a cég saját tulajdonú balatonfüredi telephelyére költözött, ahol egy Európai Uniós pályázat segítségével lehetőségünk nyílt saját keverőüzemünk megépítésére.

A funkcionális élelmiszer fejlesztéseink eredményeképpen 2010-ben bevezettük a hazai piacra a „GRASS TEJ” terméket, ami egy szabadalmaztatott takarmányozási technológiának köszönhetően a hagyományos tejekhez viszonyítva nagyobb mennyiségben tartalmazza a legfontosabb omega-3 zsírsavakat (pl. α-linolénsav, EPA, DHA) és konjugált linolsavakat (CLA). Az UHT-tejként és kakaóként forgalmazott termékeink a kedvező zsírsavösszetétel mellett – a természetes D-vitamin tartalmon kívül – hozzáadott D-vitamint (kalciferol) tartalmaznak. A GRASS TEJ alapú termékcsaládunkat folyamatosan egészítjük ki további termékekkel (pl. sajt, kefir, joghurt). A tej- és tejtermékeken kívül az Adexgo Kft. munkatársai olyan funkcionális tojás alapú termékcsaládot is kifejlesztettek, amit a szív- és érrendszeri megbetegedések, a II. típusú diabétesz és a koraszülést megelőző terápiás diétájában lehet alkalmazni. Funkcionális élelmiszer termékeink pozitív élettani tulajdonságainak igazolására pre-klinikai és/vagy klinikai vizsgálatokat végzünk.

A funkcionális élelmiszerek előállítását a cégünk által önállóan fejlesztett és gyártott kiegészítő takarmányok felhasználásával valósítottuk meg. Ez által vált lehetővé olyan piacképes termékek forgalmazása, ami az intenzív termelésű gazdasági haszonállatok speciális problémáira kínál költséghatékony megoldást.
Cégünk szakemberei egyedi retardizálási és bendővédettségi eljárások kidolgozásával segítik a nagy hozamú tejelő tehenek takarmányozását, különösen az ellés utáni és a csúcstermelés időszakában:

 • Egyre szélesedő termékpalettánk számos alternatívát kínál a nagy tejtermelésű tehenek cukor- és bendőbeli fehérjeszükségletének kielégítésére.
 • Védett metionin és kolin kiegészítőink a tejtermelés és a tej fehérje-tartalmának javításán túl bizonyos anyagforgalmi megbetegedések (pl. ketózis, zsíros májelfajulás) megelőzésében is szerepet játszanak.
 • A nagy tejtermelésű tehenek és a monogasztrikus állatok (pl. tenyészkocák) szaporodásbiológiai eredményinek javítására omega-3 zsírsavakban gazdag speciális zsírkiegészítőink kiválóan alkalmasak.

Kiegészítő takarmányaink hatékonyságát egyetemi és kutatóintézeti modellvizsgálatok mellett üzemi etetési kísérletekben is igazoltuk!

ADEXGO Kft. kutatás-fejlesztési, modell- és üzemi állatkísérleti, élettani és laborvizsgálati szolgáltatásai:

 • Közös kutatási projektek, továbbá alvállalkozói feladatok ellátása a funkcionális élelmiszerek előállítása témakörében (pl. speciális takarmányok legyártása, állatkísérletek megszervezése és lebonyolítása, élelmiszerek tervezése, laboratóriumi tevékenységek, érzékszervi vizsgálatok elvégzése, stb.).
 • Újszerű alapanyagok, melléktermékek (pl. élelmiszeripar, biodízel gyártás) takarmányozási értékének meghatározása.
 • Takarmányok és élelmiszerek (alapanyagok és késztermékek) teljes körű kémiai vizsgálata társlaboratóriumokkal együttműködve.
 • Anyagcsere és emésztési vizsgálatok monogasztrikus állatokkal (sertés, baromfi).
 • Üzemi etetési kísérletek kérődző állatokkal (pl. tejelő tehén), sertésekkel, baromfifélékkel (pl. pecsenyecsirke, tojótyúk), igény esetén egyéb állatfajokkal (pl. nyúl) is.
 • Statisztikai kiértékelés (SAS®, SPSS szoftverek használatával).
 • Modellvizsgálatok bendő- és duodenum kanüllel ellátott tinókkal és juhokkal (in situ, in vitro, in vivo, bendőfermentáció, táplálóanyagok posztruminális lebomlása, stb.).
 • Monogasztrikus és kérődző állatok emésztés-élettanának vizsgálata (modell- és üzemi kísérletekben).
 • Tejelő tehenek anyagcsereprofil vizsgálata, mikroelem státuszának és komplett takarmányadagjának (TMR) szakmai értékelése.
 • Az emésztőrendszer mikrobiológiai állapotának vizsgálata.
 • Az istállóklíma vizsgálata (pl. automata meteorológiai állomás telepítése adott termelési egységbe).
 • Speciális adalékanyagok (pl. bypass fehérje- és zsírkészítmények, hozamfokozó alternatívák, természetes alapú takarmánykiegészítők, stb.) közös fejlesztése, a meglévő termékek továbbfejlesztése.
 • Kísérleti jelentések elkészítése, külön igény esetén idegen nyelven is (angol és német).

Termékeink

Takarmány

Az Adexgo Kft. a funkcionális élelmiszer fejlesztések mellett kiegészítő takarmányok és takarmány adalékanyag előkeverékek gyártásával is foglalkozik. Ezen termékek az intenzív termelésű gazdasági haszonállatok speciális problémáira kínálnak költséghatékony megoldást.

Ismerje meg termékeinket »

Funkcionális élelmiszer

Cégünk legfontosabb alapelve, hogy olyan egészségvédő hatású élelmiszereket fejlesszen, amelyek a lehető legszélesebb fogyasztói körhöz eljuthatnak.

Ismerje meg termékeinket »

Kapcsolat

ADEXGO Kft.
H-8230 Balatonfüred,
Lapostelki utca 13.

Tel.: +36 87 580 123
Mobil: +36 20 614 9150
E-mail: info@adexgo.hu