168kategória: 168

GRASS KAKAÓS TEJ + D VITAMIN

GRASS KAKAÓS TEJ + D VITAMIN

2012-12-31

Omega-3 zsírsavakban és CLA-ban gazdag, D-vitaminnal dúsított, ultramagas hőmérsékleten hőkezelt (UHT), homogénezett, 3,0% (m/m) zsírtartalmú kakaós tej

Ismert, hogy a tej mindennapi és kiemelkedően fontos táplálékunk, számos olyan anyagot biztosít számunkra, ami nélkülözhetetlen az egészséges élethez. A tejben található kalcium hozzájárul a csontképzéshez és a csontritkulás megelőzéséhez, a magnéziumszívizom erősítő hatású és segíti a magzati fejlődést. A tejcukor fogyasztó tejsavbaktériumok támogatják emésztőrendszerünk egészségének fenntartását, gátolják a hasmenést okozó kórokozók szaporodását.

Grass KAKAÓS Tej+D-vitamin alapjául szolgáló GRASS TEJ egy olyan speciális takarmányozással előállított élelmiszer, amely a legfontosabb omega-3 zsírsavakból (α-linolénsav, EPA, DPA, DHA) és konjugált linolsavakból (c9,t11 CLA; t10,c12 CLA) többet tartalmaz, mint a hazai elegytejek*. A nagyobb omega-3 és CLA zsírsavtartalmat természetes úton, fűalapú takarmányozással és egy saját fejlesztésű omega-3 zsírkiegészítő etetésével érjük el.

D-vitaminban gazdag: 0,2 l tartalmazza a napi D-vitamin szükséglet 100%-át

A kedvező zsírsavösszetétel mellett termékünk – a természetes D-vitamin tartalmon kívül – hozzáadott D-vitamint (kalciferol) is tartalmaz (min. 5 μg/0,2 l mennyiségben).
A D-vitamin a kalcium (Ca) és a foszfor (P) felszívódását és a csontokba való beépülését szabályozza. Gyermekeknek és kismamáknak szükségük van D-vitamin kiegészítésre, mert csupán a napsugárzás hatására nem tud bennük elegendő D-vitamin szintetizálódni.
D-vitamin hiányában a gyermekeknél növekedési és fejlődési problémák fordulhatnak elő. Az egyik legjobb természetes D-vitaminforrás a tej, amelynek vitamin tartalma dúsítással tovább növelhető (a Grass Tej természetes D-vitamin tartalma kb. 3 μg/l).

A GRASS KAKAÓS TEJ+D-vitamin alapjául szolgáló GRASS TEJ vizsgált fontosabb omega-3 és CLA (c9,t11) tartalma

(3,5% zsírtartalmú tej; mg/l)

Megnevezés

GRASS TEJ+D-vitamin

Hazai elegytejekhez viszonyítva*

Linolénsav (C18:3)

170

+125%

CLA (c9,t11)

265

+180%

Eikózapentaénsav (EPA, C20:5)

28

+400%

Dokózapentaénsav (DPA, C22:5)

42

+215%

Dokózahexaénsav (DHA, C22:6)

15

A hazai elegytej mintákból nem kimutatható

*Saját kísérleti eredmények: 2 éves vizsgálatsorozat (2008-2010 között), 104 db nyerstej minta átlagadata alapján (=100%).

További információ: Tejgazdaság, 2010. I-II. évfolyam

    

A kommentek le vannak tiltva