Termékek

Az Adexgo Kft. a funkcionális élelmiszer fejlesztések mellett kiegészítő takarmányok és takarmány adalékanyag előkeverékek gyártásával is foglalkozik. Ezen termékek az intenzív termelésű gazdasági haszonállatok speciális problémáira kínálnak költséghatékony megoldást.
A bendőbeli fehérjeszükséglet kielégítését retard karbamid alapú termékeink (Karba-GO-75Mela-GO-50-2) segítik. Védett metionin és kolin kiegészítőink (Kol-GO-42Met-GO-70Met-Kol-70) a tejtermelés és a tej fehérje-tartalmának javításán túl bizonyos anyagforgalmi megbetegedések (pl. ketózis, zsíros májelfajulás) megelőzésében játszanak szerepet.
A monogasztrikus állatok (pl. tenyészkocák) és a nagy tejtermelésű tehenek és  szaporodásbiológiai eredményinek javítására omega-3 zsírsavakban gazdag speciális zsírkiegészítőket (Repro-GO-MRepro-GO) fejlesztettünk ki.

Speciális kiegészítő takarmányaink hatékonyságát egyetemi és kutatóintézeti modellvizsgálatok mellett már üzemi etetési kísérletekben is igazoltuk.

 

Drencs termékcsalád

Karbamid alapú termékcsalád

Omega-3 zsírkiegészítés kérődzők részére

Omega-3 zsírkiegészítés sertések részére

Speciális energiakiegészítés és antiketogén anyagok kérődzők részére

Védett aminosavak és vitaminok 

Retard bendőpuffer és egyéb termékeink

Növényi kivonatok, takarmány adalékanyagok

Az Adexgo Kft. legfontosabb alapelve, hogy olyan egészségvédő hatású élelmiszereket (pl. tej, tojás, hús) fejlesszen, amelyek a lehető legszélesebb fogyasztói körhöz eljuthatnak, hozzájárulva ezzel a helytelen táplálkozásból eredő betegségek csökkentéséhez. Így született meg az ADEXGO Kft. első terméke: a GRASS TEJ.

 

MIK AZOK A FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK?

Funkcionális élelmiszeren azokat az élelmiszereket értjük, amelyek tartós fogyasztásával – speciális táplálóanyag tartalmuk következtében – egyes betegségek kialakulása megelőzhető, vagy legalábbis lassítható.