PIAC_13-1-2013-0201 pályázat

Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár- és élelmiszeriparban


A SPORTOLÓK FELKÉSZÍTÉSÉNÉL JELENTKEZŐ STRESSZ HATÁS MÉLYREHATÓBB VIZSGÁLATÁHOZ EGY METODIKA ÉS MÉRŐRENDSZER KIDOLGOZÁSA A GASZTROINTESZTINÁLIS MOTILITÁS (EGIG) ÉS A KARDIÁLIS VÁLTOZÁSOK ALAPJÁN

Az Adexgo Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság az Experimetria Orvosbiológiai Kutató, Fejlesztő, Gyártó Kft.-vel, a Szegedi Tudományegyetemmel, és az AdWare Research Kft.-vel közösen (mint Konzorcium) sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, és élelmiszeriparban” című (PIAC_13 kódszámú) pályázati felhívásra.

Az Adexgo Kft. összesen 85.698.000 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból. A támogatás mértéke 60%.

A Konzorcium által benyújtott pályázat címe: „A sportolók felkészítésénél jelentkező stressz hatás mélyrehatóbb vizsgálatához egy metodika és mérőrendszer kidolgozása a gasztrointesztinális motilitás (EGIG) és a kardiális változások alapján.” Ennek megfelelően a projekt célja egy objektív mérő- és kiértékelő rendszer létrehozása, amely elemzi a stressz-hatásoknak a sportolók (vagy más olyan foglalkozási ágakban, ahol szellemi és fizikai terhelés egyidejűleg van jelen) teljesítményére kifejtett befolyásoló tényezőit.

A 2014. 01. 01. és 2016. 06. 30. között megvalósuló projektben az Adexgo Kft. feladata a kutatáshoz szükséges élelmiszerek előállításához a kiegészítő takarmányok kifejlesztése, a prototípusok legyártása és ezek kémiai bevizsgálása. Ezt követően az Adexgo Kft. a kidolgozott premixekkel pilot kísérletek végez állatkísérleti modelleken, azon célból, hogy az anyagok szélesebb körű fiziológiás hatásait mérje. Továbbá a kiegészítő takarmányokat haszonállatokon is (kérődző, sertés, baromfi) vizsgálja, azért, hogy információt kapjon arról, hogy az egészséges táplálék előállításához felhasznált alapanyagokba (tej, hús, tojás) megfelelő arányban kerülnek-e át a kívánt hatóanyagok.
A projekt záró sajtóközleménye megtekinthető itt.

További hírek

EUREKA_16 pályázat

AZ EUREKA PROGRAMBAN VALÓ MAGYAR RÉSZVÉTEL TÁMOGATÁSA   ÚJ TÍPUSÚ TAKARMÁNY-KIEGÉSZÍTŐ FEJLESZTÉSE AZ...

tovább »

GINOP-2.1.1-15-2015-00560 pályázat

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása KOMPLEX ÁLLATTENYÉSZTÉSI TECHNOLÓGIA AZ ÉLELMISZER ALAPANYAGOK...

tovább »

GOP-1.3.1-11/B-2011-0033 pályázat

Magas minőségű kiegészítők fejlesztése és gyártása prémium szintű állati eredetű élelmiszerek és...

tovább »

Kapcsolat

ADEXGO Kft.
8230 Balatonfüred,
Lapostelki utca 13.

Levelezési cím:

8230 Balatonfüred,
Ifjúság u. 9/B II/2.

Mobil: +36 20 614 9150
           +36 20 214 2807
E-mail: info@adexgo.hu