GOP-1.3.1-11/B-2011-0033 pályázat

Magas minőségű kiegészítők fejlesztése és gyártása prémium szintű állati eredetű élelmiszerek és funkcionális élelmiszerek előállításához

 

Az Adexgo Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság sikeres pályázatot adott be az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül a „Vállalkozások komplex technológiai innovációjának/Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” tárgyú pályázati felhívásra.

 

Az Adexgo Kft. által benyújtott „Magas minőségű kiegészítők fejlesztése és gyártása prémium szintű állati eredetű élelmiszerek és funkcionális élelmiszerek előállításához” című, GOP-1.3.1-11/B-2011-0033 jelű pályázatára elnyert támogatási összeg:

 

131 849 159 Ft

 

 A projekt megvalósítása 2012. januárjában indult Balatonfüreden, ahol megkezdtük a projekt hátterét biztosító üzem építését. Az üzem lehetőséget ad arra, hogy kifejlesztésre és gyártásra kerüljenek azok a kiegészítő takarmányok és takarmány adalékanyag előkeverékek, amelyek az állati eredetű, minőségi és funkcionális élelmiszerek (tej, tojás, marha- és sertéshús termékcsalád) előállításához biztosítják a konstans minőséget és beviszik az állati eredetű élelmiszerekbe a pozitív hatást eredményező alkotókat.

 

A projekt célja kétirányú:

 

Egyrészről a jelenlegi bérgyártási kapacitást – tekintettel a növekvő igényekre – szeretnénk kiváltani egy, a vállalkozás által üzemeltetett nagyobb kapacitásra, valamint az élelmiszerfejlesztési, és az ezzel összefüggő melléktermék hasznosító fejlesztő kapacitásunk laboratóriumi hátterét kívánjuk biztosítani.

 

Másrészről viszont a takarmány-kiegészítő termékcsalád további bővítését is tervezzük – többek között – egy olyan új alapanyag követő fejlesztésével, amelynek hatására vállalkozásunk beléphet a minőségi alapanyag-gyártó piacra. Mindkét projekt elem hátterét a várhatóan 2012 októberében átadásra kerülő üzem adja, amely az Adexgo Kft. jelentős kapacitásbővülése mellett előreláthatólag 10-15 embernek ad majd munkát.További hírek

EUREKA_16 pályázat

AZ EUREKA PROGRAMBAN VALÓ MAGYAR RÉSZVÉTEL TÁMOGATÁSA   ÚJ TÍPUSÚ TAKARMÁNY-KIEGÉSZÍTŐ FEJLESZTÉSE AZ...

tovább »

GINOP-2.1.1-15-2015-00560 pályázat

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása KOMPLEX ÁLLATTENYÉSZTÉSI TECHNOLÓGIA AZ ÉLELMISZER ALAPANYAGOK...

tovább »

PIAC_13-1-2013-0201 pályázat

Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár- és élelmiszeriparban A SPORTOLÓK FELKÉSZÍTÉSÉNÉL...

tovább »

Kapcsolat

ADEXGO Kft.
8230 Balatonfüred,
Lapostelki utca 13.

Levelezési cím:

8230 Balatonfüred,
Ifjúság u. 9/B II/2.

Mobil: +36 20 614 9150
           +36 20 214 2807
E-mail: info@adexgo.hu