Gyakran nagy nehézséget okoz összehasonlítani kettő vagy több eszközt akár a fejlesztés, akár a vásárlás során, főként akkor, ha ezek a világ különböző pontjain üzemelnek a teszteléskor. Világszerte könnyen beszerezhető, állandó minőségű kávékapszulák vizsgálatára alapozva olyan módszertant dolgoztunk ki, mellyel a különböző elven működő műszeres aromavizsgálati technológiák gyorsan összehasonlíthatók, működjenek is a világ bármely részén. A Chemosensors folyóiratban megjelent cikkünk három, egymástól jelentősen eltérő eszköz eredményeit mutatja be. A meglepően hasonló eredmények jó összefüggést mutatnak az érzékszervi tulajdonságokra alapozott elemzések eredményeivel. A módszer alkalmas arra, hogy az újonnan fejlesztett technológiákat a korábbi, már bevált technológiákkal összehasonlítsuk, felmérjük azok megbízhatóságát, valamint arra, hogy megállapítsuk, mely technológiák által adott eredmények állnak szorosabb összefüggésben a humán érzékszervi tulajdonságokkal, és mely technológiák erősítik meg, vagy egészítik ki egymást attól függően, hogy egyező vagy eltérő eredményeket adnak azonos mintakészletet vizsgálva.
Könyvfejezet a precíziós gazdálkodásban alkalmazott fenntartható analitikai módszerekről
„Fenntartható állattenyésztés – Globális kihívások és gyakorlati megoldások” címen új... →