SAJTÓKÖZLEMÉNY – GINOP 2.1.1-15

2018. október 16. | Pályázatok

ZÁRULT A SOLUM ZRT. ÉS AZ ADEXGO KFT. „KOMPLEX ÁLLATTENYÉSZTÉSI TECHNOLÓGIA AZ ÉLELMISZER ALAPANYAGOK MINŐSÉGI ELŐÁLLÍTÁSÁHOZ ÉS FEJLESZTÉSÉHEZ” CÍMŰ KÖZÖS PROJEKTJE

 

A Solum Mezőgazdasági, Ipari és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság és az ADEXGO Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság közös (mint Konzorcium) projektje 2018. augusztus 31-én zárult. A projekt Európai Uniós támogatásból, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében valósult meg.

 

A konzorciumi formában megvalósult projekt célja egy komplex, nemzetközileg is innovatív, piac- és exportképes takarmányozási program kialakítása volt. A kétéves projekt eredményeként kifejlesztésre kerültek olyan gyógyhatású takarmánykiegészítők (drencsanyagok), amelyek használatával megelőzhetők a teheneknél jelentkező anyagcsere problémák, csökkenthető a ketózis és acidózis előfordulásának aránya, javítható az állatok szaporodásbiológiai státusza. Elkészült a drencsanyagok bevitelét biztosító nagykapacitású drencskészülék és emellett, kifejlesztésre került egy diagnosztikai funkcióval ellátott műszer is. A kézben hordozható, 10 liter hasznos térfogatú állatorvosi igényeket kielégítő diagnosztikai drencskészülék kettős funkcióval rendelkezik, ezáltal egyedi bendőfolyadék mintavételre és az állatok drencseléssel történő kezelésére is alkalmas. A bendőből vett minta vizsgálati eredményei alapján kiválasztható, hogy mely gyógyhatású drencskészítményre lehet adott esetben szükség, amelynek alkalmazásával azonnal orvosolhatók az esetlegesen megállapított állategészségügyi problémák.

 

A projekt a mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó Solum Zrt. komáromi tehenészeti telepén, valamint az ADEXGO Kft. balatonfüredi takarmánykeverő üzemében valósult meg.

 

A projektről bővebb információt a www.adexgo.hu és a www.solum.hu oldalakon olvashat.

EUREKA_16 pályázat

AZ EUREKA PROGRAMBAN VALÓ MAGYAR RÉSZVÉTEL TÁMOGATÁSA ÚJ TÍPUSÚ TAKARMÁNYKIEGÉSZÍTŐ...

Cégünkről

Az ADEXGO Kft. 2005-ben alakult meg gyógyszer- és étrend-kiegészítő termékfejlesztések preklinikai hátterének biztosítására.

 

2007-től intenzív kutatásokat és piaci munkát folytat az egészségvédő hatással rendelkező állati eredetű funkcionális élelmiszerek, valamint kiegészítő takarmányok és adalékanyagok gyártása és forgalmazása területén.

Kapcsolat

ADEXGO Kft.
8230 Balatonfüred,
Lapostelki utca 13. 

Levelezési cím:
8230 Balatonfüred,
Ifjúság u. 9/B II/2.

Mobil:
+36 20 614 9150
+36 20 214 2807

E-mail: info@adexgo.hu