24kategória: 24

SAJTÓKÖZLEMÉNY – GINOP 2.1.1-15

SAJTÓKÖZLEMÉNY – GINOP 2.1.1-15

2018-10-16
Kategóriák: Pályázatok

ZÁRULT A SOLUM ZRT. ÉS AZ ADEXGO KFT. “KOMPLEX ÁLLATTENYÉSZTÉSI TECHNOLÓGIA AZ ÉLELMISZER ALAPANYAGOK MINŐSÉGI ELŐÁLLÍTÁSÁHOZ ÉS FEJLESZTÉSÉHEZ” CÍMŰ KÖZÖS PROJEKTJE

 

A Solum Mezőgazdasági, Ipari és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság és az ADEXGO Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság közös (mint Konzorcium) projektje 2018. augusztus 31-én zárult. A projekt Európai Uniós támogatásból, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében valósult meg.

 

A konzorciumi formában megvalósult projekt célja egy komplex, nemzetközileg is innovatív, piac- és exportképes takarmányozási program kialakítása volt. A kétéves projekt eredményeként kifejlesztésre kerültek olyan gyógyhatású takarmánykiegészítők (drencsanyagok), amelyek használatával megelőzhetők a teheneknél jelentkező anyagcsere problémák, csökkenthető a ketózis és acidózis előfordulásának aránya, javítható az állatok szaporodásbiológiai státusza. Elkészült a drencsanyagok bevitelét biztosító nagykapacitású drencskészülék és emellett, kifejlesztésre került egy diagnosztikai funkcióval ellátott műszer is. A kézben hordozható, 10 liter hasznos térfogatú állatorvosi igényeket kielégítő diagnosztikai drencskészülék kettős funkcióval rendelkezik, ezáltal egyedi bendőfolyadék mintavételre és az állatok drencseléssel történő kezelésére is alkalmas. A bendőből vett minta vizsgálati eredményei alapján kiválasztható, hogy mely gyógyhatású drencskészítményre lehet adott esetben szükség, amelynek alkalmazásával azonnal orvosolhatók az esetlegesen megállapított állategészségügyi problémák.

 

A projekt a mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó Solum Zrt. komáromi tehenészeti telepén, valamint az ADEXGO Kft. balatonfüredi takarmánykeverő üzemében valósult meg.

 

A projektről bővebb információt a www.adexgo.hu és a www.solum.hu oldalakon olvashat.

A kommentek le vannak tiltva