Sajtóközlemény – 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00245

2021. szeptember 20. | Pályázatok

A Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) pályázati kiírásra a Pálhalmai Agrospeciál Mezőgazdasági Termelő, Értékesítő és Szolgáltató Kft., az ADEXGO Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az MDE Orvosbiológiai Kutató, Fejlesztő, Gyártó Kft. és a Pécsi Tudományegyetem 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00245 azonosító számon pályázatot nyújtott be „Intelligens technológiai alapokra épülő komplex prevenciós és rehabilitációs diagnosztika és terápia kifejlesztése mérőrendszeri háttérrel, a mozgásgyógyszer és a táplálkozás alkalmazásával” címmel. A kedvezményezettek a projekt megvalósítására 467 239 070 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A projekt célja olyan tudományosan megalapozott diagnosztika és terápia kialakítása, amellyel preventív módon lehet hatni a gyermekek, serdülők és a fiatalok egészségi állapotának alakulására, amelyet hatékonyan lehet alkalmazni a már kialakult krónikus betegségek rehabilitációs programjában is.

A 2021 nyarán indult 3 éves projektben az ADEXGO Kft. feladatai között szerepel olyan kiegészítő takarmányok fejlesztése, amelyekkel az intenzíven termelő kérődző állatok energia-, szénhidrát- és fehérjeellátását lehet kombinált formában javítani. Cél továbbá egy új, innovatív gyártástechnológia kialakítása is, amellyel csökkenthető lehet bizonyos táplálóanyagok bendőbeli lebomlását. A fejlesztések eredményeit felhasználva olyan prototípus tejtermékek előállítására kerülhet sor, amelyek fizikai, kémiai, mikrobiológiai, érzékszervi és szenzoros vizsgálatával, valamint az egészségvédő hatású élelmiszer-alapanyagok gyártását biztosító kiegészítő takarmányok minőségbiztosítási rendszerének kialakításával a Társaság elérheti a munkatervben kitűzött céljait.

Az ADEXGO Kft. a projektet balatonfüredi keverő üzemében, valamint herceghalmi CORRELTECH® laboratóriumában valósítja meg.

 

 

 

 

EUREKA_16 pályázat

AZ EUREKA PROGRAMBAN VALÓ MAGYAR RÉSZVÉTEL TÁMOGATÁSA ÚJ TÍPUSÚ TAKARMÁNYKIEGÉSZÍTŐ...

Cégünkről

Az ADEXGO Kft. 2005-ben alakult meg gyógyszer- és étrend-kiegészítő termékfejlesztések preklinikai hátterének biztosítására.

 

2007-től intenzív kutatásokat és piaci munkát folytat az egészségvédő hatással rendelkező állati eredetű funkcionális élelmiszerek, valamint kiegészítő takarmányok és adalékanyagok gyártása és forgalmazása területén.

Kapcsolat

ADEXGO Kft.
8230 Balatonfüred,
Lapostelki utca 13. 

Levelezési cím:
8230 Balatonfüred,
Ifjúság u. 9/B II/2.

Mobil:
+36 20 614 9150
+36 20 214 2807

E-mail: info@adexgo.hu