Újdonságok a karbamidgyártás területén

2020. április 28. | Hír

Új gyártástechnológiát dolgozott ki az ADEXGO Kft. a retard karbamidgyártás területén.

Régóta ismert, hogy a takarmányipari felhasználásban széles körben elterjedt, bendőben lassan lebomló ún. retard karbamid termékek etetése − kevésbé ideális takarmányozási körülmények között is − biztonságosabb a natúr (kezeletlen) takarmányminőségű karbamidhoz képest. Bendőbeli lebontásuk és hasznosulásuk megfelelő retardizálási technológia esetén ideális N-forrássá teszi ezeket a termékeket a kérődzők takarmányozásában. Megjelenésük − amely jellemzően apró gyöngy forma (tipikusan 0,5-3,15 mm közötti átmérővel) − ugyanakkor korlátozhatja ezen termékek szélesebb körű takarmányipari felhasználását.

Erre kínál megoldást a cégünk által kidolgozott új gyártástechnológiai eljárás. Az így előállított retard karbamid termék megjelenési formája por (átmérője: 0,1-1 mm közötti), amely homogén végterméket eredményez keveréktakarmányokban és premixekben történő felhasználása esetén is. A belőle gyártott takarmányok szállítás alatt sem frakcionalizálódnak, így a karbamid homogenitása bármely elő- és készkeverék takarmányban ideális marad.

Az új eljárással gyártott por formájú termék a homogenitás mellett számos további technológiai előnnyel ötvözi a gyöngy formájú retard karbamid termékektől megszokott kedvező élettani hatást és etetésbiztonságot. Funkcionális segédanyagként javíthatja a keveréktakarmányok kezelhetőségét és megteremti a lehetőségét a karbamid granulált takarmányokban történő felhasználására anélkül, hogy rontaná azok minőségét.

Az új gyártástechnológiával gyártott termékek első tagja már kereskedelmi forgalomban kapható, mellyel kapcsolatban bővebb tájékoztatásért keressen bennünket vagy forgalmazói partnereinket!

 

Retard, por formájú karbamid

Szabadalom

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szabadalmat adott az ADEXGO Kft....

Cégünkről

Az ADEXGO Kft. 2005-ben alakult meg gyógyszer- és étrend-kiegészítő termékfejlesztések preklinikai hátterének biztosítására.

 

2007-től intenzív kutatásokat és piaci munkát folytat az egészségvédő hatással rendelkező állati eredetű funkcionális élelmiszerek, valamint kiegészítő takarmányok és adalékanyagok gyártása és forgalmazása területén.

Kapcsolat

ADEXGO Kft.
8230 Balatonfüred,
Lapostelki utca 13. 

Levelezési cím:
8230 Balatonfüred,
Ifjúság u. 9/B II/2.

Mobil:
+36 20 614 9150
+36 20 214 2807

E-mail: info@adexgo.hu