PIAC_13-1-2013-0201 pályázat

2013. december 4. | Pályázatok

A SPORTOLÓK FELKÉSZÍTÉSÉNÉL JELENTKEZŐ STRESSZ HATÁS MÉLYREHATÓBB VIZSGÁLATÁHOZ EGY METODIKA ÉS MÉRŐRENDSZER KIDOLGOZÁSA A GASZTROINTESZTINÁLIS MOTILITÁS (EGIG) ÉS A KARDIÁLIS VÁLTOZÁSOK ALAPJÁN

Az Adexgo Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság az Experimetria Orvosbiológiai Kutató, Fejlesztő, Gyártó Kft.-vel, a Szegedi Tudományegyetemmel, és az AdWare Research Kft.-vel közösen (mint Konzorcium) sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, és élelmiszeriparban” című (PIAC_13 kódszámú) pályázati felhívásra.

Az Adexgo Kft. összesen 85.698.000 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból. A támogatás mértéke 60%.

A Konzorcium által benyújtott pályázat címe: „A sportolók felkészítésénél jelentkező stressz hatás mélyrehatóbb vizsgálatához egy metodika és mérőrendszer kidolgozása a gasztrointesztinális motilitás (EGIG) és a kardiális változások alapján.” Ennek megfelelően a projekt célja egy objektív mérő- és kiértékelő rendszer létrehozása, amely elemzi a stressz-hatásoknak a sportolók (vagy más olyan foglalkozási ágakban, ahol szellemi és fizikai terhelés egyidejűleg van jelen) teljesítményére kifejtett befolyásoló tényezőit.

2014. 01. 01. és 2016. 06. 30. között megvalósuló projektben az Adexgo Kft. feladata a kutatáshoz szükséges élelmiszerek előállításához a kiegészítő takarmányok kifejlesztése, a prototípusok legyártása és ezek kémiai bevizsgálása. Ezt követően az Adexgo Kft. a kidolgozott premixekkel pilot kísérletek végez állatkísérleti modelleken, azon célból, hogy az anyagok szélesebb körű fiziológiás hatásait mérje. Továbbá a kiegészítő takarmányokat haszonállatokon is (kérődző, sertés, baromfi) vizsgálja, azért, hogy információt kapjon arról, hogy az egészséges táplálék előállításához felhasznált alapanyagokba (tej, hús, tojás) megfelelő arányban kerülnek-e át a kívánt hatóanyagok.

A projekt záró sajtóközleménye megtekinthető itt.

EUREKA_16 pályázat

AZ EUREKA PROGRAMBAN VALÓ MAGYAR RÉSZVÉTEL TÁMOGATÁSA ÚJ TÍPUSÚ TAKARMÁNYKIEGÉSZÍTŐ...

Cégünkről

Az ADEXGO Kft. 2005-ben alakult meg gyógyszer- és étrend-kiegészítő termékfejlesztések preklinikai hátterének biztosítására.

 

2007-től intenzív kutatásokat és piaci munkát folytat az egészségvédő hatással rendelkező állati eredetű funkcionális élelmiszerek, valamint kiegészítő takarmányok és adalékanyagok gyártása és forgalmazása területén.

About us

ADEXGO Kft. was established in 2005 to ensure the preclinical background of pharmaceutical and dietary supplement product development.

 

The company has been carrying out intensive scientific research and commercial activity in the field of production and marketing of health promoting functional foods, supplementary feeds, and feed additives since 2007.

Kapcsolat

ADEXGO Kft.
8230 Balatonfüred,
Lapostelki utca 13. 

Levelezési cím:
8230 Balatonfüred,
Ifjúság u. 9/B II/2.

Mobil:
+36 20 614 9150
+36 20 214 2807

E-mail: info@adexgo.hu

Contacts

ADEXGO Kft.
Lapostelki street 13.
H-8230 Balatonfüred, Hungary

Phone:
+36 20 614 9150
+36 20 214 2807

E-mail:  info@adexgo.hu