Elkezdődött a munka a Correltech Laboratóriumban

2019. május 29. | Hír

Az ADEXGO Kft. új fióktelepén, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ herceghalmi Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézetében bérelt laboratóriumban 2019 áprilisában elkezdődött a szakmai munka. A teljesen új infrastruktúra egyedülálló, Correltech üzletágunk profiljába illeszkedő kutatási és fejlesztési tevékenységek számára teremt lehetőséget. Pályázati és egyéb forrásokból finanszírozott projektjeink elsősorban a NIR spektroszkópia és a műszeres aromaprofil-elemzés területére fókuszálnak.

 

A Correltech Laboratóriumban kézi NIR eszközök tesztelése és alkalmazási lehetőségek kidolgozása történik, továbbá felállításra került egy nemzetközi viszonylatban is kivételes potenciált teremtő, gyors elválasztási technikán alapuló aromaelemző műszer, ún. elektronikus-orr, mellyel a különböző halmazállapotú mintákból felszabaduló illatanyagok jellemzése végezhető el.

 

A laboratóriumi tevékenységet és az azt megalapozó beruházást az NKFIH a Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések pályázat keretében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból támogatja (2018-1.3.1-VKE-2018-00014).

 

Szabadalom

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szabadalmat adott az ADEXGO Kft....

Cégünkről

Az ADEXGO Kft. 2005-ben alakult meg gyógyszer- és étrend-kiegészítő termékfejlesztések preklinikai hátterének biztosítására.

 

2007-től intenzív kutatásokat és piaci munkát folytat az egészségvédő hatással rendelkező állati eredetű funkcionális élelmiszerek, valamint kiegészítő takarmányok és adalékanyagok gyártása és forgalmazása területén.

Kapcsolat

ADEXGO Kft.
8230 Balatonfüred,
Lapostelki utca 13. 

Levelezési cím:
8230 Balatonfüred,
Ifjúság u. 9/B II/2.

Mobil:
+36 20 614 9150
+36 20 214 2807

E-mail: info@adexgo.hu