EUREKA_16 pályázat

EUREKA_16 pályázat

2018-01-08
Kategóriák: Pályázat

AZ EUREKA PROGRAMBAN VALÓ MAGYAR RÉSZVÉTEL TÁMOGATÁSA

ÚJ TÍPUSÚ TAKARMÁNYKIEGÉSZÍTŐ FEJLESZTÉSE AZ ÁLLATOK TERMELÉSI MUTATÓINAK JAVÍTÁSÁRA

A román AVICOLA LUMINA (kkv) cég vezetésével az Adexgo Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, a gödöllői Szent István Egyetem, valamint további 3 román partner (PHARMACORP INNOVATION SRL, AGSIRA SRL, National Research Development Institute for Animal Biology and Nutrition: IBNA) Konzorciumi formában pályázatot nyert a nemzetközi EUREKA Danube programban. A hazai résztvevők a projektben vállalt feladataik megvalósításához
Az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatása (EUREKA_16)” című pályázaton 50 458 810 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

Az ADEXGO Kft. részére megítélt támogatás összesen: 29 458 810 Ft.

Az „Új típusú takarmánykiegészítő fejlesztése az állatok termelési mutatóinak javítására” című nemzetközi pályázat fő célja új, innovatív takarmánykiegészítő termék létrehozása főként baromfitenyésztő vállalatok részére. A kifejlesztendő termék fermentációs úton előállított, mikroelemmel (cinkkel) dúsított élesztő és ipari melléktermékként keletkező növényi és gomba eredetű polifenolokat tartalmazó élesztő biomassza keverékeként jön létre.

Az ADEXGO Kft. feladatai a 2018 januárjában induló 3 éves projektben: 1. A kifejlesztett adalékanyagok (takarmánykiegészítő) vizsgálata különböző takarmányipari termékekben – modell-vizsgálatok; 2. A kifejlesztett adalékanyagok vizsgálata különböző takarmányipari termékekben – üzemi vizsgálatok; 3. A takarmánytechnológiai műveletek hatása az adalékanyagok stabilitására; 4. A tojások organoleptikus tulajdonságainak értékelése humán- és szenzoros érzékszervi vizsgálatokkal 2 lépésben: adalékanyagokkal dúsított takarmányok gyártása és etetése tojótyúkokkal, majd a termelt tojások humán- és műszeres érzékszervi vizsgálata.

A kommentek le vannak tiltva