Laboratóriumi referenciaértékek ellenőrzése NIR kalibrációval

Szakcikkek

Előbb vagy utóbb bármelyikünk találkozhat egy NIR-szkeptikus – néha nagyon erős kémiai és analitikai háttérrel rendelkező – emberrel, aki fölöttébb aggódik a NIR-spektroszkópia miatt, mert ez – ahogy ők állítják – nem klasszikus analitikai technika, másodlagosnak tekinthető korrelációs eszköz, megbízhatatlan adatokra épülő, amelyek megkérdőjelezhető módszerekkel szépen tanulmányozhatók, és végül, miután alig érthető matematikával megspékelik, valami szép dolog sül ki belőle – de ez még mindig nem analitika. Nem szeretnénk kitérni arra, hogy néhány plusz órával még a „nehezen érthető matematika” is felfogható lenne, viszont szeretnénk néhány tippet adni az újonnan érkezőknek, hogyan emeljék ki a NIR nagyon hasznos előnyeit, amelyek közül néhány fel is hívhatja a figyelmet a kémiai vizsgálatok gyengeségeire. Röviden átnézzük tehát, hogyan segítheti a NIR a klasszikus analitikát.

Checking the laboratory reference values with NIR calibrations

Cégünkről

Az ADEXGO Kft. 2005-ben alakult meg gyógyszer- és étrend-kiegészítő termékfejlesztések preklinikai hátterének biztosítására.

 

2007-től intenzív kutatásokat és piaci munkát folytat az egészségvédő hatással rendelkező állati eredetű funkcionális élelmiszerek, valamint kiegészítő takarmányok és adalékanyagok gyártása és forgalmazása területén.

Kapcsolat

ADEXGO Kft.
8230 Balatonfüred,
Lapostelki utca 13. 

Levelezési cím:
8230 Balatonfüred,
Ifjúság u. 9/B II/2.

Mobil:
+36 20 614 9150
+36 20 214 2807

E-mail: info@adexgo.hu