FP7-KBBE-2012-6-311876 pályázat

2012. december 4. | Pályázatok

A BIOAKTÍV ANYAGOK EMBERI EGÉSZSÉGRE ÉS JÓLÉTRE GYAKOROLT HATÁSAINAK ÉS KULCSSZEREPÜKNEK VIZSGÁLATA. AZ EMBERI GENOMTÓL AZ ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁIG.

PATHWAY-27 pályázat általános célkitűzése az egyes bioaktív anyagok élelmiszer komponensként való vizsgálata, melyek jelentős pozitív hatással bírnak az emberek egészségére és jólétére. A PATHWAY-27 projekt három minta hatóanyagot (dokozahexaénsav – DHA, béta-glükán – BG és antocianin – AC) és három minta élelmiszermátrixot (tej, sütőipari és tojás termékek) vizsgál annak érdekében, hogy széles körben alkalmazható következtetéseket állapítson meg.

PATHWAY-27 pályázat tudományos célja a kiválasztott bioaktív hatóanyagok (DHA, BG és AC) lehetséges előnyeinek és hatásmechanizmusainak jobb megértése.

PATHWAY-27 pályázat technológiai célja magas hozzáadott értékű élelmiszer készítmények (BEF) fejlesztése és célzottabb étrendi ajánlások kidolgozása a fogyasztók számára.

VÁRHATÓ EREDMÉNYEK:

  • Széleskörű tudásbázis a bioaktív anyagok élelmiszerek integrált részeként való hozzáférhetőségéről és működéséről.
  • Útmutatók és Jó Gyakorlati leírások az ipar számára az egészségre vonatkozó állításokat alátámasztó új termékek kidolgozására (új, bioaktív hatóanyaggal dúsított élelmiszer készítmények, amelyek pozitív hatással bírnak az emberi egészségre és jólétre).
  • KKV-k (Kis és Középvállalkozások) versenyképességének és innovációs lehetőségeinek segítése.
  • Egészségre és táplálkozási problémákra vonatkozó állítások eredményesebb jogszabályi kivitelezésének és alkalmazásának támogatása.

 

 

EUREKA_16 pályázat

AZ EUREKA PROGRAMBAN VALÓ MAGYAR RÉSZVÉTEL TÁMOGATÁSA ÚJ TÍPUSÚ TAKARMÁNYKIEGÉSZÍTŐ...

Cégünkről

Az ADEXGO Kft. 2005-ben alakult meg gyógyszer- és étrend-kiegészítő termékfejlesztések preklinikai hátterének biztosítására.

 

2007-től intenzív kutatásokat és piaci munkát folytat az egészségvédő hatással rendelkező állati eredetű funkcionális élelmiszerek, valamint kiegészítő takarmányok és adalékanyagok gyártása és forgalmazása területén.

Kapcsolat

ADEXGO Kft.
8230 Balatonfüred,
Lapostelki utca 13. 

Levelezési cím:
8230 Balatonfüred,
Ifjúság u. 9/B II/2.

Mobil:
+36 20 614 9150
+36 20 214 2807

E-mail: info@adexgo.hu