A kiegészítő takarmányok fejlesztése során egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az n-3 többszörösen telítetlen zsírsavak, illetve azok forrásai. Fontos kérdés azonban, hogy ezek a zsírsavak egy adott dózis esete mellett miként épülnek be az állat szervezetébe, vagy a...
Takarmányozástan és élettan
Nem invazív diagnosztikai eljárás a sertések emésztésélettani vizsgálatának szolgálatában
Magyar kutatók a világon elsőként közöltek eredményeket éber, gazdasági körülmények között tartott növendék sertéseken végzett elektromiográfiás mérésekre alapozott emésztésélettani vizsgálatokról. Az ADEXGO Kft., a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, az MSB-MET...
Ipari melléktermék tojásminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata műszeres aromaelemzéssel
Az ADEXGO Kft. a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, valamint az Avicola Lumina és Pharmacorp Innovation SRL román cégekkel közösen, nemzetközi konzorcium tagjaként vett részt egy három évig zajló EUREKA projektben, melynek részeredményeit bemutató tudományos...
Erjesztett tömegtakarmányok illat alapján történő minősítésére tett kísérletek
Az ADEXGO Kft. Correltech® Laboratóriumában végzett aromaelemzések segítségével erjesztett tömegtakarmányok objektív gyorsvizsgálata került kidolgozásra. A telepi körülmények között végezhető műszeres illatelemzés még távlati cél, de a Magyar Agrár- és Élettudományi...
Elektronikus orr – a jövő „érzékszerve” és alkalmazási lehetőségei a tejtermésben és -feldolgozásban
Munkatársaink közreműködésével ismét széleskörű irodalmi áttekintés jelent meg a rendkívül rangos Critical Reviews in Food Science and Nutrition nemzetközi tudományos folyóiratban. A review közlemény ezúttal a műszeres aromaelemzés technikai hátterét mutatja be, és...
Review közlemény: Mi mindenre alkalmas a NIR technika a tejtermelés és -feldolgozás során
Az ADEXGO Kft., a Széchenyi Egyetem és a MATE munkatársainak közreműködésével rendkívül alapos irodalmi áttekintés jelent meg a rangos Critical Reviews in Food Science and Nutrition nemzetközi tudományos folyóiratban. A review közlemény a közeli-infravörös...
Magas hozzáadott értékű tej előállítása és komplex vizsgálata
Az International Dairy Journal tudományos folyóiratban megjelent kutatási eredmények igazolták, hogy az ADEXGO Kft. takarmánykiegészítőjével hatékonyan javítható a tej kémiai összetétele, ezáltal táplálkozás-élettani minősége, a változás azonban, noha műszeres...